Belorusija zamrzava akcije stranaca u 190 kompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 08:54

Belorusija zamrzava akcije stranaca u 190 kompanija

Belorusija je saopštila danas da zamrzava akcije stranaca u 190 beloruskih kompanija, uključujući i u softverskoj firmi EPAM Sistems i Lukoilu Belorusija, kao odgovor na sankcije Zapada uvedene toj zemlji zbog, kako navodi Rojters, njene podrške invaziji Rusije na Ukrajinu i kršenja ljudskih prava.

U dekretu objavljenom na zvaničnom portalu zakonodavne vlasti kaže se da je akcionarima iz zemalja koje "počine neprijateljske radnje protiv beloruskih pravnih i/ili fizičkih lica zabranjeno da raspolažu svojim akcijama".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bjelorusija zamrzava akcije stranaca u 190 kompanija

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2022

MINSK - Bjelorusija je saopštila danas da zamrzava akcije stranaca u 190 bjeloruskih kompanija, uključujući i u softverskoj firmi EPAM Sistems i Lukoilu Bjelorusija, kao odgovor na sankcije Zapada uvedene toj zemlji zbog, kako navodi Rojters, njene podrške invaziji Rusije na Ukrajinu i kršenja ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

RT: Belorusija odgovorila na sankcije Zapada

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2022, 08:35

Vlada Belorusije je zabranila investitorima iz „neprijateljskih država“ da prodaju svoje akcije u 190 beloruskih kompanija, što je odgovor na zapadne sankcije zemlji. Akcionari ovih beloruskih kompanija su „lica iz stranih zemalja koja vrše neprijateljske radnje protiv beloruskih pravnih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.