Bajatović: Ako gas ne poskupi mogući problemi s grejanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović: Ako gas ne poskupi mogući problemi s grejanjem

BEOGRAD -

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović upozorio je danas na moguće probleme u isporukama gasa toplanama, ukoliko taj energent uskoro ne poskupi za 18,2 odsto.

"Ukoliko gas ne poskupi bar za 18,2 odsto i toplane "Srbijagasu" ne budu isplatile zaostale dugove, grejanja neće biti već u februaru," izjavio je Bajatović za "Pres".

On je rekao da je sada na potezu Vlada Srbije, koja pod hitno mora da reši taj problem.

Bajatović je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će naredne nedelje biti održan sastanak na kojem treba da bude odlučeno o procentu poskupljenja gasa i grejanja u Srbiji.

On je rekao da je sa Agencijom za energetiku dogovoreno poskupljenje gasa od 18,2 odsto i upozorio da, ako grejanje ne poskupi, "Srbijagas" neće imati dovoljno novca da "Gaspromu" izmiruje obaveze za gas koji stiže iz Rusije.

"Poskupljenje bi realno trebalo da bude 25,1 odsto, ali smo nakon konsultacija sa Agencijom za energetiku odlučili da zatražimo poskupljenje od 18,1 odsto, s obzirom na to da nam nisu priznati svi troškovi", rekao je Bajatović.

Ako se to ne desi, istakao je on, postavlja se pitanje ko će "Srbijagasu" nadoknaditi oko 100 miliona evra gubitka koje će napraviti do aprila.

Bajatović je ponovio da "Srbijagas" neće imati novca da plaća gas do kraja grejne sezone, jer više ne može da se zadužuje kod banaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.