Američki gigant plaća 100 miliona dolara odštete porodicama žrtava

Izvor: B92, 03.Jul.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki gigant plaća 100 miliona dolara odštete porodicama žrtava

Njujork -- Boing će platiti 100 miliona dolara na ime odštete porodicama žrtava dve fatalne nesreće aviona 737 MAX, izvestili su mediji.

Kompanija je navela da će ta sredstva takođe biti namenjena podršci ekonomskog razvoja u zajednicama na koje su uticale nesreće u kojima je smrt našlo skoro 350 ljudi.

"Izražavamo svoje duboko saučešće sa porodicama koje su izgubile svoje voljene i nadamo se da će im ovaj gest doneti utehu", kazao je glavni izvršni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor Boinga Denis Mulenberg, saopšteno je.

Boing tek treba da objavi kada će 737 MAX ponovo početi da leti, iako proizvođač aviona sarađuje sa američkim regulatornim organima na otklanjanju poteškoća.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Boing" najavio 100 miliona dolara pomoći porodicama nastradalih u nesrećama

Izvor: RTS, 03.Jul.2019

Američki avio-gigant "Boing" najavio je da će dati 100 miliona dolara, kako bi pomogao porodicama poginulih u avionskim nesrećama u Indoneziji i Etiopiji. . Novac koji će "Boing" isplaćivati tokom više godina nije u vezi...

Nastavak na RTS...

Boing plaća 100 miliona dolara odštete porodicama žrtava

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2019, 16:13

Boing će platiti 100 miliona dolara na ime odštete porodicama žrtava dve fatalne nesreće aviona 737 MAX...Kompanija je navela da će ta sredstva takođe biti namenjena podršci ekonomskog razvoja u zajednicama na koje su uticale nesreće u kojima je smrt našlo skoro 350 ljudi..."Izražavamo svoje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.