Turisti ponovo evakuisani zbog požara na grčkom ostrvu Elafonisos

Izvor: Beta, 11.Avg.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti ponovo evakuisani zbog požara na grčkom ostrvu Elafonisos

Turistički kamp i obližnje kuće na grčkom ostrvu Elafonisos evakuisani su drugi dan zaredom pošto se požar na deponiji u njihovoj blizini intenzivirao zbog jakog vetra.Vlasti su sinoć saopštile da je požar pod kontrolom, ali se vetar pojačao, pa je danas u gašenju učestvovao 121 vatrogasac, uz pomoć šest aviona i helikoptera.Elafonisos, ostrvo od 19 kvadratnih kilometara na jugu Grčke, poznato po peščanim plažama, ima oko 350 stanovnika, ali ga leti dnevno poseti više od 3.000 turista.Jaki vetrovi i visoke temperature doprineli su izbijanju desetina požara širom Grčke u poslednja dva dana. Grčka agencija za civilnu zaštitu upozorila je juče ujutru stanovnike najugroženijih oblasti na "ekstremnu opasnost" od požara.Vlasti su upozorile na povećanu mogućnost izbijanja požara do utorka u najvećem delu južnog grčkog kopna, na ostrvima u severnom delu Egejskog mora i ponegde u provinciji Trakija, blizu granice s Turskom.Šef vatrogasne službe u grčkom regionu Makedonija Spiros Varsamis, koji se 25 godina bavi tim poslom, rekao je za Asošiejted pres da se sada prvi put suočava "s izuzetnom verovatnoćom požara tokom četiri uzastopna dana".
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 1.000 ljudi evakuisano zbog požara na španskom ostrvu Gran Kanarija

Izvor: Beta, 11.Avg.2019

U požaru na španskom ostrvu Gran Kanarija izgorelo je rastinje na 1.000 hektara, a oko 1.000 stanovnika je evakuisano, saopštile su danas vlasti.Vlada Kanarskih ostrva saopštila je da 200 vatrogasaca, uz pomoć 10 aviona, pokušava da obuzda požar koji je juče izbio iz još nepoznatih razloga.U...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.