Ti najmanje imaš moralno pravo da govoriš o nasilju! Hrkalović žestoko reagovala na optužbe Obradovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ti najmanje imaš moralno pravo da govoriš o nasilju!" Hrkalović žestoko reagovala na optužbe Obradovića

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je policija u Lučanima privela na informativni razgovor kandidata Saveza za Srbiju za odbornika u Skupštini Lučani, Vukašina Vujovića, zbog cepanja bilborda Srpske napredne stranke u selu Kotraža što je, kako kaže, još jedan od pritisaka na opoziciju pred lokalne izbore 16. decembra.

Obradović je istakao da je Vujović priveden sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radnog mesta i da je u policiji proveo dva sata. Dodao je i da advokati Dveri razmatraju podnošenje tužbe zbog toga. Lider Dveri je dodao da je do sada zabeleženo 10 krupnih neregularnosti u toku predizborne kampanje za izbore u Lučanima.

Njegova izjava zasmetala je državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, jer kako kaže, Obradović pokušava da obmane javnost.

- Svedoci smo novih napada Obradovića na pripadnike policije iznošenjem brojnih neistina o njihovom radu. Iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pre više od 10 dana u Narodnoj skupštini izneo precizne podatke o prijavama i odjavama prebivališta u Lučanima, Obradović je danas ponovo pokušao da obmane javnost lažnom pričom o tome da se podaci kriju, kako se ne bi videlo koliko će biti lažnih birača na izborima 16. decembra - rekla je Hrkalović.

Hrkalović je zatim, kako kaže, istine radi ponovila podatke, koje je ministar već prezentovao javnosti, jer je više nego jasno da se broj stanovnika u Lučanima već godinama smanjuje, a to se najbolje može videti na osnovu prijave i odjave prebivališta.

- Više je nego očigledno da nema nikakvog naseljavanja ovog mesta zbog izbora, ali je to zapravo još jedan pokušaj Obradovića da lažnim tvrdnjama zaplaši javnost kako će biti stotine i stotine novih birača. Više je nego evidentno da nema prevelikih odstupanja ne samo u poslednjih šest godina, već ni poslednjih meseci. Takođe, iznošenjem tvrdnje da policija privođenjem kandidata opozicije vrši pritisak pokazuje da ili ne poznaje ko vodi istrage u Srbiji, ili, što je daleko verovatnije, želi da novim neistinama građane dovede u zabludu - objasnila je državna sekretarka.

Kada je reč o konkretnom slučaju koji navodi Boško Obradović, kako dodaje, policija je zbog oštećenja bilborda SNS-a u selu Kotraža postupala isključivo po nalogu tužilaštva koje je zahtevalo da se, između ostalog, obavi razgovor i sa jednim od kandidata za odbornika Saveza za Srbiju.

- Naime, tužilac je dao nalog policiji da od njega uzme izjavu, imajući u vidu da se u trenutku izvršenja krivičnog dela nalazio u blizini mesta događaja. Boško Obradović se svojim izjavama očigledno otvoreno ruga u lice građanima Srbije kada je spreman da im u toj meri potceni inteligenciju i da bez trunke stida izjavi iza nas nema nasilja i incidenata. Ponajmanje on ima moralno pravo da govori o nasilju, kada su se na meti njega i njegovih saboraca više puta našle žene. Treba li da podsetim javnost na uvrtanje ruke članici RIK-a Maji Pejčić, nasrtaj na predsednicu parlamenta Maju Gojković i prebijanje novinarki TV Pink Gordane Uzelac i Mare Dragović. Nije li to najbolji demanti ovo njegove tvrdnje, posebno što su meta uvek bile žene?

Hrkalović je podsetila i na slučaj navodnog naručivanja premlaćivanja bivše članice Dveri:

- Kako da nazovemo to kada bivša članica Dveri Jelena Đorđević kaže da je Obradović naručio njeno prebijanje i da je bila izložena brutalnim pretnjama, a kada čak imamo i javno svedočenje čoveka koji je bio angažovan da obavi taj prljav posao? Plašim se da je Obradović zapravo hteo reći da nasilje nije ostavio iza sebe i da ga se neće tako lako odreći.

Državna sekretarka je naglasila da su za MUP svi građani jednaki bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju.

- Uprkos napadima od strane Obradovića iznošenjem brutalnih laži, Ministarstvo unutrašnjih poslova će zajedno sa drugim nadležnim institucijama države Srbije, kao i do sada, nastaviti da neselektivno štiti sve žrtve nasilja i da privodi počinioce, ma iz koje političke opcije ili društvenog miljea dolazili, jer zakon mora da važi za sve - zaključuje Hrkalović.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Guči konvencija Saveza za Srbiju: Dragačevo da vode Dragačevci, a ne šefovi iz Beograda

Izvor: Beta, 10.Dec.2018

Predsednik Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac rekao je večeras na završnoj konvenciji SzS pred izbore u Guči da se Savez zalaže za promenu izbornog sistema da ni se na lokalnom nivou kandidovali "ugledni ljudi iz opština i gradova, a ne predsednik Srbije Aleksandar...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.