Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Brzi Brod: Dveri optužuju policiju, ovi kažu - sve po proceduri

Povodom incidenta od petka u Brzom Brodu kada je prekinuta akcija Dveri, potpredsednica ovog Pokreta Tamara Milenković Kerković navodi da im je akcija onemogućena spregom brzobrođanske paramilicije, SNS-a i policije. Dveri tvrde da su kao žrtve privedeni i držani 3 i po sata u policijskoj stanici, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a da su napadači pušteni za 10 minuta. SNS negira vezu sa ovim slučajem, a policija kaže da su dverjani potpisali da nemaju primedbi na rad policajaca.

Dverjani ponavljaju da su napadnuti i vređani u Brzom Brodu. Policiji su poručili da deluje u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Prekinuli su našu akciju da bi nas odveli u stanicu. To što su nas višesatno zadržali, a napadače pustili posle 10 minuta je sramotno i nedopustivo. Vi ste žrtve nasilničkog ponašanja maltretirali umesto da nas zaštitite, a veza sa napadačima vam je bila očita. Tolerisali ste i pretnje u policijskoj stanici - poručila je Kerkovićeva policiji.

Fotografija koje vinovnici incidenta imaju sa gradonačelnikom, poverenikom SNS i predsednikom Opštine Medijana navela je dverjane da za incident u Brzom Brodu okarakterišu kao delo naprednjaka i kao ugrožavanje političkih sloboda.

Ipak, poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović tvrdi da naprednjaci nemaju nikakve veze sa ovim incidentom.

Zaista nema veze sa strankom, radi se o udruženju građana. Što je čovek jedan i član stranke, nema veze. Oni ne dozvoljavaju ni SNS-u da ima štand u Brzom Brodu. Odgovorno tvrdim da SNS nikad nije imao štand u Brzom Brodu. Slučaj nema nikakve veze sa SNS - kategoričan je Milovanović.

Iz policije kažu da su po prijavi aktivistkinje Dveri u petak 6. decembra odmah došli u Brzi Brod. Tamo su, kažu, zatekli trojicu iz Udruženja građana Brzi Brod za koje je aktivistkinja rekla da ih sprečavaju u skupljanju potpisa.

Po nalogu tužilaštva, u policijsku stanicu pozvana su 3 člana Udruženja i četvoro iz Dveri.

Dvoje aktivista Dveri izjave je davalo tačno 30 minuta, a dvoje 40 minuta, što znači da su odmah posle tog vremena mogli da napuste prostorije Policijske ispostave, o čemu postoji službena beleška koju su svi četvoro potpisali i koja im je uručena. U tim beleškama se, takođe, navodi da niko od njih nema nikakve primedbe na rad policijskih službenika - odgovaraju iz policije.

Takođe, dodaju da su dvojica aktivista Dveri policiji izjavili da im je jedna osoba iz Udruženja građana Brzi Brod pretila, što je napisano u izveštaju koji je zajedno sa izjavama svih aktera poštom danas prosleđen tužilaštvu na dalje odlučivanje.

Dragan Stojadinović iz Narodne stranke predsedava Savezom za Srbiju na lokalu, a srž problema koji je doveo do incidenta u Brzom Brodu vidi u tenzijama koje pravi SNS, a opoziciji ne dozvoljava pristup televizijama koje su pod subvencijama.Stojadinović traži tv duel; Foto: JV

Kao predsedavajući Saveza za Srbiju pozivam Darka Bulatovića na televizijski duel gde bismo pokrenuli sve ove teme koje muče građane i gde bi on mogao da dokaže da nije gradonačelnik samo članova SNS nego i svih građana Niša - poručio je Stojadinović.

Podsetimo, brzobrođanski incident desio se u petak, Dveri su naveli da ih je napala paramilicija, a jedan od meštana koji se predstavio kao član udruženja Prijatelji Brzog Broda tvrdio je da slučaj nema političku pozadinu.

Tamara Milenković Kerković tvrdi da su im napadači i u policijskoj stanici pretili i poručili - “ne dolazite u Brzi Brod, sledeći put pokicija neće doći”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.