Predistražni postupak povodom pretnji vešanjem

Izvor: Radio 021, 18.Okt.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predistražni postupak povodom pretnji vešanjem

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije.

"Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji koje je poslanik Nogo uputio predsedniku i premijerki", rekla je portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić.

Poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Dveri Srđan Nogo je, prema snimku na Jutjubu, rekao da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje i Aleksandar Vučić".

Dveri su saopštile da će pokrenuti disciplinski postupak i "druge potrebne mere" protiv Srđana Noga, dok se lider te stranke Boško Obradović ogradio od njegovih izjava. Obradović je istakao da je Nogo na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

"Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri", istakao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.

Međutim, dodao je on, "tema migrantske krize je veoma bitna i očekujemo odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.