Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 12:51

Obradović podneo inicijativu za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa

Lider Dveri i poslanik Boško Obradović predao je danas Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti Uredbe o nastavku izbornog procesa posle vanrednog stanja, koji je juče raspisala Republička izborna komisija.

Obradović je novinarima ispred Ustavnog suda rekao da smatra da je nastavak izbornog procesa protivustavan i traži da se obustavi do odluke Ustavnog suda o inicijativi koju je danas predao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
On je rekao da epidemiološka situacija u zemlji još nije idealna za održavanje izbora, koji su zakazani za 21. jun, te smatra da bi trebalo da se održe za šest meseci. Tad će, navodi, biti stvoreni uslovi i da se razgovara o održavanju izbora.

Pre nego što je predao inicijativu Ustavnom sudu, Obradović se obratio medijima i ispred zgrade Doma Narodne skupštine, gde je rekao da nastavlja štrajk glađu koji je počeo u nedelju i da se za sada oseća dobro.

Prokomentarisao je i jučerašnja dešavanja na skupu ispred Skupštine, kada je žandarmerija fizički delila pristalice SNS i pokreta Dveri, navodeći da mu je ta slika bila još jedna potvrda da je štrajk glađu u koji je stupio "prava stvar".

Smatra da je, s jedne strane, takav skup bio neprimeren zbog epidemiološke situacije i da su prekršene vanredne mere za sprečavanje širenja virusa korona i pita "zašto se niko od epidemiologa nije oglasio".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.