Obradović podneo inicijativu za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa

Lider Dveri i poslanik Boško Obradović predao je danas Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti Uredbe o nastavku izbornog procesa posle vanrednog stanja, koji je juče raspisala Republička izborna komisija.
Obradović podneo inicijativu za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa
Foto: 021.rs
Obradović je novinarima ispred Ustavnog suda rekao da smatra da je nastavak izbornog procesa protivustavan i traži da se obustavi do odluke Ustavnog suda o inicijativi koju je danas predao.
 
On je rekao da epidemiološka situacija u zemlji još nije idealna za održavanje izbora, koji su zakazani za 21. jun, te smatra da bi trebalo da se održe za šest meseci. Tad će, navodi, biti stvoreni uslovi i da se razgovara o održavanju izbora.
 
Pre nego što je predao inicijativu Ustavnom sudu, Obradović se obratio medijima i ispred zgrade Doma Narodne skupštine, gde je rekao da nastavlja štrajk glađu koji je počeo u nedelju i da se za sada oseća dobro.
 
Prokomentarisao je i jučerašnja dešavanja na skupu ispred Skupštine, kada je žandarmerija fizički delila pristalice SNS i pokreta Dveri, navodeći da mu je ta slika bila još jedna potvrda da je štrajk glađu u koji je stupio "prava stvar".
 
Smatra da je, s jedne strane, takav skup bio neprimeren zbog epidemiološke situacije i da su prekršene vanredne mere za sprečavanje širenja virusa korona i pita "zašto se niko od epidemiologa nije oglasio".
  • Ema

    12.05.2020 23:01
    Ema
    Ovaj Obradovic ne moze da se pomiri sa cinjenicom da ce izbori biti odrzani 21. Juna i da je sve u zakonskom roku.
  • Dina

    12.05.2020 22:31
    Zlo i naopako
    Sve ovo što Obradović radi i pokušava nema nikakvog smisla. On je čovek bez jasne političke ideje i cilja i kao takav ne može voditi politiku niti biti deo vlasti. Zna se ko je broj jedan i ko pobeđuje na predstojećim izborima-Aleksandar Vučić.
  • mina

    12.05.2020 17:52
    Neznam
    Sta sad izvodi ovaj obradovic nasilnik ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.