Obradović: Dveri osnovale srpski Vikiliks – Dveriliks

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Dveri osnovale srpski Vikiliks – Dveriliks

Predsednički kandidat i lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je osnovao antikorupcijski tim tog pokreta, nazvan "Dveriliks", te da će se taj tim baviti otkrivanjem korupcije u vlasti. Pokret Dveri ocenio je spornim stav RIK-a da se jednim rešenjem odlučuje o određivanju biračkih mesta na KiM i u inostranstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Boško Obradović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao kako će tim koji naziva "srpskim Vikiliksom", ili "Dveriliksom", ukoliko pobedi na predstojećim predsedničkim izborima, uključiti u okvire Saveta bezbednosti.

Kako je rekao, najvažnija tema u Srbiji je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i vreme je da se neko time ozbiljnije pozabavi, jer vladajuća partija za pet godina, kaže, nije učinila ništa.
Obradović je rekao kako politička mafija prodire u sve sfere društva, u nju uvrštava pojedince iz politike, društva, policije i, kako kaže, glavni zadatak je da se pobedi ta politička mafija.
Takođe je pozvao predsedničkog kandidata SNS-a i aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na duel u kojem, kaže, planira da mu postavi pet pitanja.
Osim Obradovića, na konferenciji je govorio i šef novoosnovanog "Dveriliksa" Srđan Nogo, koji je rekao da su na sajtu pokreta Dveri već objavljeni pojedini dokumenti i audio-zapisi koji, kako kaže, otkrivaju afere političara i pojedinaca iz javnog života, i pozvao građane da sami pogledaju te materijale.
Dveri: Sporna odluka RIK-a o biračkim mestima na KiM
Pokret Dveri ocenio je spornim stav RIK-a da se jednim rešenjem odlučuje o određivanju biračkih mesta na KiM i u inostranstvu.
Dveri navode da se na taj način biračka mesta na KiM tretiraju kao i mesta u inostranstvu, te tvrde da će izbori u pokrajini biti sprovedeni suprotno odredbama Ustava i zakona i odluci Ustavnog suda, odnosno da će biti nelegalni i nelegitimni.
Članovi RIK-a iz Dveri predlažu da se donesu dva dopunska rešenja, jedno kojim će se određivati biračka mesta na KiM i drugo, koji će određivati biračka mesta u inostranstvu.
Taj pokret takođe izražava zabrinutost da će se posebnim Uputstvom za sprovođenje izbora na KiM, koje RIK tek treba da se donese, preslikati model sa prethodnih izbora, koji je Ustavni sud proglasio nezakonitim, a to je odluka kojom se glasanje na KiM sprovodi drugačije u odnosu na ostatak države.
Navode i da Kancelarija za KiM nije dostavila nikakvo obaveštenje članovima RIK-a zašto je predložila samo 90 biračkih mesta i zašto se odlučila konkretno za ta biračka mesta. 
Pogledaj vesti o: Wikileaks,   Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

URNEBESNO: Boško Obradović osnovao Dveriliks

Izvor: Kurir, 14.Mar.2017, 12:02

...Predsednički kandidat i lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je osnovao antikorupcijski tim tog pokreta, nazvan Dveriliks, i da je cilj tima otkrivanje korupcije u vlasti..Obradović je rekao kako će tim koji naziva srpskim Vikiliksom, ili Dveriliksom, ukoliko pobedi na predstojećim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.