Kostić (Dveri): Vučić nema podršku Rusije za implementaciju francusko-nemačkog sporazuma o ...

Izvor: Beta, 21.Mar.2023, 13:41

Kostić (Dveri): Vučić nema podršku Rusije za implementaciju francusko-nemačkog sporazuma o ...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema podšku Rusije za implementaciju francusko-nemačkog predloga o Kosovu, niti će predstavnici ruskog Ministarstva spoljnjih poslova i administracije ubuduće sarađivati samo sa vladajućim strankama u Srbiji, izjavio je danas poslanik Dveri Ivan Kostić.Kostić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da mu je tokom susreta sa ruskim zvaničnicima na Međunarodnom kongresu Rusofila, koji je od 13. do 15. marta održan u Moskvi, preneto da "Rusija počinje da menja politiku po pitanju Balkana, politiku da samo sarađuje sa strankama na vlasti".Istakao je da je "izuzetno važna poruka" da Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) "neće imati monopol za saradnju sa Ruskom Federacijom i sa njihovim državnim institucijama", već da će ruska vlast ubuduće sarađivati i "sa svim patriotskim organizacijama koje se zalažu za saradnju sa Rusijom i za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije"."Učestvovalo je 85 delegata (na kongresu u Moskvi) iz 42 države sveta, jedini iz Srbije bili su članovi Dveri koji su tamo predstavljali 'patriotski blok'. Učestvovali su najviši predstavnici (ruske) admnistracije koji su nadležni za spoljnje poslove, izabrano je rukovodstvo tog Međunarodnog kongresa od 12 članova, jedan od njih je član Dveri", rekao je Kostić.Kostić je kazao da ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kostić (Dveri): Vučić nema podršku Rusije za implementaciju francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu

Izvor: Beta Video, 21.Mar.2023

BEOGRAD- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema podšku Rusije za implementaciju francusko-nemačkog predloga o Kosovu, niti će predstavnici ruskog Ministarstva spoljnjih poslova i administracije ubuduće sarađivati samo sa vladajućim strankama u Srbiji, izjavio je danas poslanik Dveri Ivan Kostić.(CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.