I Narodna stranka traži posebnu sednicu o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 17:16

I Narodna stranka traži posebnu sednicu o Kosovu i Metohiji

Posle pokreta Dveri, i Narodna stranka podnela je inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji.

U Narodnoj stranci, takođe smatraju da bi na tu sednicu trebalo da bude pozvan i predsednik Republike, koji bi poslanicima podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na KiM, kao i međunarodnim okolnostima.

U inicijativi se navodi da bi, imajući u vidu da je primena odluke Prištine o ličnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kartama i preregistraciji vozila odložena za samo 30 dana, odnosno za 1. septembar, a da je za 18. avgust najavljen sastanak predsednika Srbije i čelnika privremenih prištinskih institucija, bilo važno da parlament, nakon rasprave, donese akte kako bi se ustanovio pregovarački okvir Srbije po pitanju zaštite teritorijalne celovitosti, suvereniteta, prava i interesa Srbije i građana srpske nacionalnosti na prostoru KiM.

U saopštenju Narodne stranke se dodaje i da je skupština o Kosovu i Metohiji poslednji put raspravljala u maju 2019. godine.

Prethodno, inicijativu za posebnu sednicu parlamenta o Kosmetu podnele su i Dveri, koje su zatražile da se na njoj razgovara i o rezoluciji Evropskog parlamenta.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.