Formiran novosadski ogranak Saveza za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran novosadski ogranak Saveza za Srbiju

Novosadske organizacije Udruženih sindikata "Sloga", Narodne stranke, Pokreta Dveri, Levice Srbije, Pokreta za preokret i Demokratske stranke danas su formirale novosadski ogranak Saveza za Srbiju (SzS).

"Dan u kojem obeležavamo 74. godišnjicu oslobođenja našeg grada u Drugom svetskom ratu, označio je tako i početak rada 'Saveza za Srbiju - Novi Sad' čiji je glavni i cilj i zadatak da već na prvim narednim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oslobodi Novi Sad od sadašnje vlasti koalicije različitih političkih partija i interesnih grupa koju predvodi Srpska napredna stranka", navodi se u saopštenju SzS.

Građani Novog Sada, kako se navodi, formiranjem Saveza dobijaju nov i snažan opozicioni blok, a sve opozicione i demokratske političke snage u gradu pouzdan oslonac u budućim promenama, kako same gradske vlasti, tako i ukupnih društvenih odnosa.

"Autokratski sistem u poslednjih šest godina 'naprednjačkog' svevlašća i samovolje očigledno je metastazirao kao kancer u sve pore našeg društva. Zbog toga su neophodne suštinske promene, a ne samo puka smena vlasti", navodi se u saopštenju.

Iz SzS poručuju da će u borbi za Novi Sad po meri njegovih građana i svih onih koji ga vole - a ne po meri besprizorne, kriminalne i nasilničke grupacije koja sada upravlja Srpskom Atinom - nesumnjivo dati svoj pun doprinos.

Svim ostalim političkim organizacijama, udruženjima i pojedincima, koji žele da odbrane Novi Sad, uputili su poziv da uz SzS ili zajedno sa njima u toj borbi učestvuju.

"Ni Novi Sad, ni Vojvodina, ni bilo koji drugi grad ili regija, ne mogu se razvijati, pa ni opstati, kao mesta za dostojanstven život, u sadašnjim uslovima, gde je prisutna gotovo nezapamćena koncentracija političke, ekonomske i ukupne društvene moći u rukama jednog čoveka, njegovih kumova i sledbenika", piše u saopštenju.

Navodi se da političke stranke, pokreti i organizacije, koje čine Saveza za Srbiju u Novom Sadu već nekoliko nedelja rade na izradi programske platforme i na pripremi ostalih zajedničkih aktivnosti.

Danas počinju akcije podelom promotivnog materijala i razgovorom sa građanima u centru Novog Sada od 16.00 do 19.00, a u petak, 26. oktobra u Radničkom domu održaće tribinu na kojoj će o Programu u 30 tačaka govoriti osnivači Saveza za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sredinom novembra formiranje prokupačkog Saveza za Srbiju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2018

Ostavljajući po strani ideološke i političke razlike, predstavnici Demokratske stranke, Narodne stranke, Srpski pokret Dveri i Udruženi sindikat Srbije Sloga održali su sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Saveza za Srbiju – Prokuplje, koji će biti otvoren za saradnju i pridruživanje...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.