Dveri pozvale na zabranu proslave Noći veštica po leskovačkim školama

Izvor: juGmedia, 26.Okt.2017, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri pozvale na zabranu proslave Noći veštica po leskovačkim školama

Neke leskovačke  osnovne škole će povodom Noći veštica organizovati proslave, žurke, maskenbale, a opasno je što će za jedno dvadesetak godina oni pričati svojoj deci o Noći veštica kao o našoj tekovini, upozoravaju iz Gradske organizacije Pokreta Dveri.

Oni pozivaju direktore osnovnih škola da zabrane bilo kakvu proslavu ovog, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kako tvrde, nazovi praznika.

Tuđe se poštuje, a svoje slavi zato ovoga puta postupite ne kao direktori koji nešto moraju,  već kao roditelji i vaspitači, za dobrobit naše dece i budućih naraštaja. Dragi Leskovčani, prisvajanjem tuđih običaja brišemo deo sebe iz sećanja budućih pokolenja, a ko smo mi da njima uskraćujemo pravo na saznanje o poreklu i korenima“, navodi se u današnjem saopštenju ovog pokreta.

Dveri podsećaju da je polako, na mala vrata, praznik  Noć veštica ušao kroz škole i školice engleskog jezika, pa preko nastavnika istog u osnovne škole u gradu na Veternici.

Daju se objašnjenja da je to u  programu upoznavanja običaja drugih naroda. Govori se i o tome da sve to nije obavezno, te da deca ne moraju prisustvovati,  ali hajde objasnite detetu šestog, sedmog, osmog razreda, da je to nešto nakaradno i nije u duhu srpske tradicije kada krene njegov najbolji drug, simpatija, drugarica iz klupe“, zaključuje se u njihovom saopštenju.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.