Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 16:20

Dveri ponudile platformu za dijalog

Pokret Dveri usvojio je Platformu za dijalog sa vlašću koja će biti poslata "svim kolegama u opoziciji" na dalje konsultacije i usaglašavanja, uz stav da dijalog treba da vode samo stranke koje su bojkotovale izbore.
Dveri predložu zahteve - da vanredni izbori na svim nivoima budu održani pre predsedničkih izbora, i to u različitim terminima, da nosilac izborne liste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na svim nivoima izbora može da bude samo ličnost koja je istovremeno kandidat za narodnog poslanika ili odbornika, te promena izbornog sistema koji će omogućiti glasanje i za kandidate po imenu i prezimenu.
U platformi se predlažu i dva modela za ostvarivanje garancija da će ono što bude dogovoreno u dijalogu biti primenjeno - koministre iz redova opozicije u ključnim ministarstvima za sprovođenje izbornog procesa ili zajedničku komisiju sastavljnu od predstavnika vlasti i opozicije.
Prema platformi Pokreta Dveri, u budućem dijalogu sa vlašću treba otvoriti još jednu temu, o kojoj do sada nije bilo reči, a to je potpuno ukidanje Vladine Uredbe o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.
Završni zajednički zahtev opozicije prema vlastima, kako navode, treba da bude određivanje krajnjeg roka za završetak najavljenog dijaloga.
Na sednici Predsedništva Pokreta Dveri koja je održana sinoć, a na kojoj je usvojena Platforma, odlučeno je i da predstavnici Dveri ubuduće neće učestvovati ni na jednom sastanku unutar opozicije koji je unapred medijski najavljen, već samo na interno organizovanim sastancima.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dveri usvojile platformu za dijalog, prvi zahtev izbori na svim nivoima

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2021

Pokret Dveri usvojio je svoju platformu za dijalog sa vlašću, koju će poslati "svim kolegama u opoziciji" na dalje konsultacije i usaglašavanja, uz stav da stranke koje su bojkotovale izbore treba da usvoje zajedničku platformu za dijalog sa vlašću.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.