Читај ми!

Dveri ponudile platformu za dijalog

Pokret Dveri usvojio je Platformu za dijalog sa vlašću koja će biti poslata "svim kolegama u opoziciji" na dalje konsultacije i usaglašavanja, uz stav da dijalog treba da vode samo stranke koje su bojkotovale izbore.

Dveri predložu zahteve - da vanredni izbori na svim nivoima budu održani pre predsedničkih izbora, i to u različitim terminima, da nosilac izborne liste na svim nivoima izbora može da bude samo ličnost koja je istovremeno kandidat za narodnog poslanika ili odbornika, te promena izbornog sistema koji će omogućiti glasanje i za kandidate po imenu i prezimenu.

U platformi se predlažu i dva modela za ostvarivanje garancija da će ono što bude dogovoreno u dijalogu biti primenjeno - koministre iz redova opozicije u ključnim ministarstvima za sprovođenje izbornog procesa ili zajedničku komisiju sastavljnu od predstavnika vlasti i opozicije.

Prema platformi Pokreta Dveri, u budućem dijalogu sa vlašću treba otvoriti još jednu temu, o kojoj do sada nije bilo reči, a to je potpuno ukidanje Vladine Uredbe o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

Završni zajednički zahtev opozicije prema vlastima, kako navode, treba da bude određivanje krajnjeg roka za završetak najavljenog dijaloga.

Na sednici Predsedništva Pokreta Dveri koja je održana sinoć, a na kojoj je usvojena Platforma, odlučeno je i da predstavnici Dveri ubuduće neće učestvovati ni na jednom sastanku unutar opozicije koji je unapred medijski najavljen, već samo na interno organizovanim sastancima.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво