Dveri podržale inicijativu o Deklaraciji o povećanju broja časova srpskog jezika u školama

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jul.2020, 13:22

Dveri podržale inicijativu o Deklaraciji o povećanju broja časova srpskog jezika u školama

Pokret Dveri podržao je danas inicijativu Nacionalnog prosvetnog saveta o usvajanju Deklaracije o povećanju broja časova srpskog jezika i književnosti u osnovnoj i srednjoj školi, kao i preporuku za vraćanje književnih dela domaćih i svetskih klasika u gimnazijske programe srpskog jezika i književnosti.

Dveri ocenju da je značaj usvajanja te deklaracije višestruk i da bi povećanje broja časova srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jezika i književnosti doprinelo očuvanju i razvoju srpskog jezika kao jedne od osnovnih baština države.

"Zatim, povećanje broja časova srpskog jezika i književnosti značajno će doprineti opismenjavanju daleko većeg broja ljudi. Značajan, ako ne i najznačajniji faktor ove deklaracije jeste baštinjenje duha kulturne istorije Srbije kroz mnogobrojna čuvena dela velikih srpskih pisaca", navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ocenjuju da je Ministarstvo prosvete "zatajilo po mnogim pitanjima koja se tiču osnovnog i srednjeg obrazovanja", ali izražavaju nadu da će ovoga puta imati "sluha za obrazovanje đaka" i da će usvojiti Deklaraciju o povećanju broja časova srpskog jezika i književnosti u školama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.