Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2021, 00:04

Dveri o niškoj vlasti

NIŠ

Niška vlast izabrana na nelegitimnim i neustavnim izborima poslednjih dana ponovo prevazilazi samu sebe. Pozivajući se sve vreme na odluke i greške „prethodne vlasti“, kao da se ne radi o njenim partijskim SNS kolegama, gradonačelnica Sotirovski neuspešno pokušava da opravda svoj višemesečni rat sa javnim interesom građana Niša, saopštila je danas Gradska organizacija Dveri Niš.

“U >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ovom permanentnom sukobu vlasti sa interesima Nišlija, podjednako su skandalozne kako faktičke, tako i pravne radnje koje vlast na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski preduzima.

I seča drvoreda kedrova i platana sa javnih površina zarad privatnog interesa, i egzekucija poslednjeg drveta sa centralnog Gradskog Trga, u žestokoj su konkurenciji sa pokušajem donošenja Plana za razvoj grada Niša od 2021- 2027.god kroz nezakonitu i koruptivnu proceduru, fingirane komisije, trodnevne javne rasprave, nezakonito usvajanje, pa povlačenje tog najvažnijeg dokumenta za budućnost grada. Ekocidi i netransparentno i antidemokratsko donošenje strateških dokumenata u konkurenciji su i sa usvajanjem budžeta Grada bez javne rasprave, kao i sa Izmenama prostornog plana čija je skandalozna rešenja vlast objasnila kao štamparsku grešku.

Ni raspevana svetleća fontana, a ni polomljene behaton ploče sa Trga, ne mogu da sakriju bruku vlasti koja tvrđavski most umesto 4 meseca rekonstruiše godinu dana, a raskid ugovora i naplatu po garanciji, koju je najavila gradonačelnica, zamenjuje ponovno produženje ugovora i rokova istom izvođaču. I niške ulice čija se rekonstrukcija očigledno nadzire i kontroliše tek na veliki pritisak javnosti , su već stvar koju Nišlije, verovatno, treba da prihvate kao sudbinu.

Sve smo do sada videli od SNS vlasti, jedino ne odgovornost za arčenje javnog novca i odluka na štetu građana .

Anti-grad u koji su pretvorili Niš gradonačelnica Sotirovski i njeni SNS prethodnici, juče je još jednom bio predmet podsmeha čitave Srbije. Ovoga puta zbog bilborda sa čestitkom rođendana Velikom vođi, za koje se ne zna ni ko ga je postavio, ni čijim je novcem plaćen. Za utehu Nišlijama je što ni cenu, a ni darodavca ovog udvoričkog bilborda, ne znaju čak ni „štedljivi“ Piroćanci, u čijem je gradu, takođe, osvanuo rođendanski poklon predsedniku Srbije.

U Anti-gradu policija ne može da pronađe nestalo dete, ali zato istog dana dežura ispred kafane za koju ima dojavu da se u njoj nalaze opozicioni lideri. U Anti-gradu investitor neobezbeđenog gradilišta ne odgovara za opasnu napuštenu stvar kraj koje je pronađeno telo nestalog mladića. Anti-grad je i grad otrovanog vazduha, zagađeniji od Pekinga, sa koncentracijom PM2,5 i PM10 čestica 10 (!) puta većom od dozvoljene, u kome fabrički dimnjaci bez zaštite ispuštaju dim noću, ali zato se gume i plastika u romskim naseljima pale i danju, jer je policija „neobaveštena“, a komunalna policija i nadležne institucije ne reaguju na pozive građana.

Dveri Niš obećavaju Nišlijama da će, veoma brzo, svi predstavnici i funkcioneri vlasti, koja je Niš pretvorila u Anti-grad vrlo brzo odgovarati – i to kako krivičnom odgovornošću za nezakonito obogaćenje i zloupotrebu javnih finansija, tako imovinskom odgovornošću za svu štetu koju su naneli Gradu, kao i političkom odgovornošću jer će biti lustrirani i u dužem vremenskom periodu neće im biti dozvoljeno obavljanje javne funkcije.

Niš ne zaslužuje da bude Anti-grad. Otet je, a biće vraćen Nišlijama. Za to je potrebna promena čitavog korumpiranog sistema”, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri Niš.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.