Dveri i Zavetnici predali zahtev za sazivanje posebne sednice o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 12:32

Dveri i Zavetnici predali zahtev za sazivanje posebne sednice o Kosovu i Metohiji

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici predali su zahtev predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću sa predlogom za sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o francusko-nemačkom predlogu o KiM, kao i o aktuelnoj situaciji.

Zahtev za sazivanje posebne sednice potpisalo je ukupno 14 poslanika koji, kako su naveli u saopštenju, smatraju da skupština treba da bude detaljno upoznata sa sadržinom francusko-nemačkog predloga, da se vodi raspravlja o njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da se donese zaključak.

Njihov zajednički predlog da odluke sa te sednice budu da Srbija odbija zahteve koje sadrži francusko-nemački predlog, da se pregovori vrate u SB UN, da skupština smatra potrebnim formiranje ministarstva za KiM i da parlament izražava puno jedinstvo po pitanju poštovanja Ustava, rezolucije 1244 i očuvanja KiM u sastavu Srbije.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dveri i Zavetnici predali zahtev za sazivanje posebne sednice o Kosovu

Izvor: Danas, 10.Dec.2022

Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici predali su zahtev predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću sa predlogom za sazivanje sednice na kojoj bi se raspravljalo o francusko-nemačkom predlogu o Kosovu, kao i o aktuelnoj situaciji, prenosi RTV.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.