Dveri: Vučić dao pristanak priključivanju Kosova SE i drugim institucijama

Izvor: Beta, 23.Apr.2023, 13:12

Dveri: Vučić dao pristanak priključivanju Kosova SE i drugim institucijama

Pokret Dveri ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno omogućio svojim pristankom da se Srbija više ne protivi ulasku Kosova u Savet Evrope i da Kosovo kao nezavisna država uđe u međunarodne institucije."Dok Vučić novom zaoštrenom retorikom protiv Кvinte i EU pokušava da spasi sunovrat svog rejtinga proizveden više nego jasnim pristankom na secesiju Kosova i Metohije, od sutra započinje proces primene 'francusko-nemačkog' sporazuma kojim Srbija priznaje nezavisnost svoje pokrajine", rekli su iz Dveri u saopštenju.Ocenili su da je Vučićeva argumentacija da ulazak Кosova u Savet Evrope ne može da se spreči samo pokušaj izbegavanja odgovornosti za kršenje Ustava i predsedničke zakletve.Poručili su da su Srbi na severu Kosova za 10 godina vlasti Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije "zahvaljujući Vučićevim pregovorima i raznim briselskim sporazumima" izgubili brojne institucije države Srbije, policiju i civilnu zaštitu, sudstvo i tužilaštvo, kao i telekomunikacije i energetiku."Ovo je očigledno tek početak i prva negativna posledica protivustavnog delovanja i kapitulacije predsednika Srbije po pitanju Kosova i Metohije. Zato ponavljamo zahtev za njegovu hitnu ostavku i raspisivanje izbora na svim nivoima u cilju poništavanja svih dosadašnjih antiustavnih briselskih sporazuma", piše u saopštenju Dveri.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA NACIJI Predsednik Srbije analiziraće rezultate izbora na severu Kosova i Metohije

Izvor: Blic, 23.Apr.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra naciji i dati analizu izbora na severu Kosova i Metohije. Kako Blic saznaje, predsednik Vučić obratiće se sutra u 13 sati.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.