Dveri: Tražiti pomoć od Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 11:41

Dveri: Tražiti pomoć od Rusije

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da bi Srbija, u skladu sa diplomatskim sporazumom koji je potpisan 24. septembra 2022. godine sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije, trebalo da zvanično zatraži pomoć i uključivanje Rusije oko zaštite Srba na Kosovu i očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije, saopštile su Dveri.

Kostić je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Dveri smatraju da je došlo vreme da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić "napokon urade nešto" kada su u pitanju mogućnosti oko angažovanja Rusije u međunarodnim pregovorima u kojima učestvuju predstavnici SAD i EU, "koji gotovo uvek brane interese albanske strane".

Naveo je da državno rukovodstvo treba da iskoristi tačke tog sporazuma koje se tiču Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i Ujedinjenih nacija

Istakao je da su za bezbednost Srba na Kosovu najodgovorniji UNMIK koji se do sada pokazao "izuzetno pasivno po pitanju incidenata nad srpskim življem".

Kostić je rekao da bi rukovodstvo Srbije trebalo da inicira veće angažovanje i uključivanje Rusije oko međunarodnih pregovora koje treba vratiti pod okrilje UN.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Nastojimo da zemlje EU koje nisu priznale KiM ospore kandidaturu Prištine

Izvor: RTS, 12.Dec.2022

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija, osim što se sprema za dolazak brojnih zvaničnika, radi i na tome da članice EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova sa statusnog aspekta ospore najavljenu kandidaturu Prištine za članstvo u EU. . Ivica Dačić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.