Dveri: Preispitati sve diplome i doktorate

Izvor: 011vodič.com, 22.Nov.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Preispitati sve diplome i doktorate

Savet za obrazovanje i nauku pokreta Dveri zatražio je danas, povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat, da se preispitaju fakultetske diplome i doktorati svih zaposlenih u javnom sektoru, a da mali i Vlada Srbije podnesu ostavke.
„Pošto ne verujemo da će ministar niti Vlada podneti ostavku, pozivamo građane da zajedno izvršimo dodatni >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pritisak u raskrinkavanju ove vlasti na čelu sa Aleksandrom Vučićem koji je doveo i štitio Sinišu Malog šest godina, prikrivajući ovu, kao i aferu ‘Krušik’ i mnogobrojne druge afere“, navedeno je ju saoptenju Dveri.

Taj pokret pozvao je da se „preispitaju fakultetske diplome i doktorati svih zaposlenih u javnom sektoru“, uz ocenu da je plagiranio doktorat Siniše malog „još jedan od dokaza da su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka stvorili jedan kriminalni i koruptivni sistem koji mora biti što pre demontiran, a bojkot je samo prva faza tog procesa“.
„Posebno zahtevamo poništavanje doktorata i diplome Nebojše Stefanovića, njegovu ostavku, ostavku ministra (prosvete Miladina) Šarčevića koji nije pokrenuo istragu o njegovoj akreditaciji diplome osnovnih studija i kao i pokretanje postupka za poništavanje doktorata guvernera NBS Jovanke Tabaković, za koji je Cins još 2016. utvrdio da je plagijat“, navode u saopštenju Dveri.

The post Dveri: Preispitati sve diplome i doktorate appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO, FOTO: Sa protesta u Novom Sadu poručeno da Siniša Mali i cela vlada moraju da odu

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2019

Savez za Srbiju održao je protest u Novom Sadu odakle je poručeno da ministar finansija Siniša Mali, ali i cela Vlada Srbije treba da podnesu ostavku, nakon što je ustanovljeno da je ministar plagirao doktorat...Na protestu su govorili univerzitetski nastavnici docent Filozofskog fakulteta u Beogradu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.