Dveri Niš traže hitnu primenu programa za pomoć siromašnom stanovništvu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jun.2022, 22:15

Dveri Niš traže hitnu primenu programa za pomoć siromašnom stanovništvu

Srpski pokret Dveri ponovo zahteva hitno formiranje Narodne skupštine kao i primenu mera iz Programa mera za ublažavanje posledica krize na najsiromašnije slojeve stanovništva, piše u delu saopštenja medijima.

Saopštenje prenosimo u celosti

Pored toga što se okončanje izbora odlaže beskrajno, a na osnovu privatnih dogovora predsednika dve stranke predlaže se i ponavljanje izbora, građani Srbije u rastućoj inflaciji i pretećoj energetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << krizi nemaju vremena za nove dilove političkih konkurenata. Pored toga što i treći mesec nakon izbora, Srbija nema Parlament i ima tehničku Vladu, u novu krizu Srbija ulazi ne samo sa najsiromašnijim stanovništvom u Evropi, dupliranim spoljnim dugom, već i sa ogromnom svetskom recesijom koja će smanjiti doznake dijaspore. Poskupljenja u Srbiji još uvek nisu posledica „ukrajinske krize“ , taj se „udar“ tek očekuje, a u novu krizu hrane i energenata ulazimo sa devastiranom Elektroprivredom Srbije kao i bez urađenog Registra socijalno ugroženih građana, za šta su odgovorna nadležna ministarstva.

Mere odbrane od krize sprovode se monetarnom politikom, fiskalnim merama i merama pomoći osetljivim kategorijama stanovništva. To već uveliko rade sve evropske države.

Kako Narodna banka prema pozitivnom zakonodavstvu ne može da finansira javni sektor u Srbiji, već se bavi isključivo odbranom kursa dinara, za šta je već potrošila dve milijarde evra deviznih rezervi, monetarna politika ne može da bude instrument odbrane od krize

Program za pomoć siromašnom stanovništvu sadrži fiskalne i mere direktne pomoći pojedincima i domaćinstvima kao i raspodelu tereta krize na najbogatiji sloj stanovništva:
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.