Dveri Niš: Besplatni udžbeniici, užina i prevoz za sve đake i besplatne vrtiće za svu decu Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Jul.2023, 21:24

Dveri Niš: Besplatni udžbeniici, užina i prevoz za sve đake i besplatne vrtiće za svu decu Srbije

Srpski pokret Dveri zahteva da država po hitnom postupku obezbedi za svu decu besplatne udžbenike i vrtiće, besplatnu užinu i dostojanstveno školovanje, piše u saopštenju Dvei Niš.

Saopštenje prenosimo u celosti

Dok većina naroda u Srbiji jedva krpi kraj sa krajem jer radi za mnimalac, muči muku sa izvršiteljima i nagomilanim računima,kako da opremi decu za školovanje, gospoda iz SNS sekte >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ne biraju način kako da se zadrži što duže na vlasti.

Objavljen je spisak 15 hiljada botova, odnosno javnih službenika koji plate iz lokalnih i republičkog budžeta ne primaju za posao koji nominovno obavljaju već za blaćenje i omalovažavanje opozicije. Vlast ne bira sredstva niti načine a sve u cilju održavanja svojih pozicija i privilegija. Parčanje i komadanje Srbije, dovođenje naroda do prosjačkog štapa, podelu dece na manje vredne i više vredne i ništa im nije sveto sem svojih pozicija i svojih džepova koje pune na muku i na štetu osiromašenih građana.

Ovo je bruka i sramota koju jadan narod ne može više da podnese! Najgore od svega je što među tim botovima ima i onih koji rade najodgovornije zadatke u našem društvu, ima prosvetnih, zdravstvenih i socijalnih radnika.

Zbog svega ovoga što narušava pre svega opstanak dece u Srbiji, njihovo normalno odrastanje i školovanje, Srpski pokret Dveri zahteva da država po hitnom postupku obezbedi za svu decu besplatne udžbenike i vrtiće, besplatnu užinu i dostojanstveno školovanje.

Ako može 200 miliona evra za SNS botove, mora toliko i za decu Srbije i podršku njihovim roditeljima.

Gradske organizacije srpskog pokreta Dveri širom Srbije predaju preporuke i zahteve lokalnim samoupravama da udžbenici, užina, vrtići i prevoz budu dostupni za svu decu Srbije.

Dveri iz Niša predaće preporuku i zahtev svojoj lokalnoj samoupravi i tražiće da se ovaj predlog usvoji za 2024 godinu i za sve naredne godine!

I DECA NIŠA su NAŠA DECA i više nikakvih podela i diskriminacija neće biti.

Suzana Miletić

Predsednik ŽSD

DVERI NIŠ

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.