Dveri Jankoviću: Da li se zalažžete za nezavisno Kosovo?

Izvor: Blic, 21.Nov.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri Jankoviću: Da li se zalažžete za nezavisno Kosovo?

Predsednik Dveri Boško Obradović upitao je danas predsednika PSG Sašu Jankovića da li se on zalaže za priznanje nezavisnosti Kosova kao uslova za dalji put Srbije u EU po svaku cenu.

Obradović je, u pisanoj izjavi, zamolio Jankovića da objasni jučerašnju izjavu da, kada bi bio na vlasti, ne bi stajao na putu razvoja "Kosova" kao demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "države" i da ne treba sprečavati da "Kosovo" postane član međunarodnih organizacija.

- Da li to znači da se on zalaže za priznanje nezavisnosti tzv. Kosova kao uslova za dalji put Srbije u EU po svaku cenu - rekao je Obradović i upitao u čemu se onda kada je u pitanju spoljna politika Srbije, Janković razlikuje od aktuelne.

On kaže da ukoliko se i Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, Dragan Šutanovac i Saša Janković, slažu sa idejom "priznanja tzv. nezavisnog Kosova", onda i nisu opozicija.

Obradović smatra da pre beogradskih i, kaže, vanrednih parlamentarnih izbora, treba rešiti šta ko misli i planira u vezi sa KiM, "pa ćemo onda da rešavamo druga politička pitanja".

- A ne da mnogi danas glume opoziciju Vučiću, a posle da nakon Vučićevog pada sa vlasti nastave da rade sve isto kao on - rekao je Obradović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.