Dveri: Država gasi profitabilni MIN Lokomotiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Država gasi profitabilni MIN Lokomotiva

Pokret Dveri uputio je danas protestno saopštenje zbog činjenice da se preduzeće "MIN Lokomotiva" našlo na spisku preduzeća određenih za stečaj i pored toga što ima sve kapacitete za uspešno obavljanje svojih delatnosti, ali i značajnu imovinu.

Kako se ističe u saopštenju Pokreta Dveri, ovo preduzeće je pobedilo na tenderu susedne države za radove u vrednosti od preko pet miliona evra, ali da mu nedostaju samo garancije države zbog tenderskih uslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Da stvar bude gora, datum za dostavljanje tih garancija, kako nezvanično saznajemo, je 10. februar. Po svemu sudeći, 247 radnika ovog preduzeća će umesto garancija dobiti stečajnog upravnika", navodi se u saoštenju.

Dveri zahtevaju odgovor vlasti na pitanje kako je moguće da država ima novac u budžetu za subvencije stranim kompanijama ili za plaćanje penala na nepovučene kredite, a nema sredstava za garancije domaćem preduzeću pomoću kojih bi ono moglo da ostvari čak i značajan profit.

"Potpuno je suludo da neko želi da upropasti posao koji bi na uloženih par stotina hiljada evra jedno domaće preduzeće učinio rentabilnim. Da ne govorimo o tome da će i našim lokomotivama (nekada) biti potreban remont i da će u slučaju stečaja ovog preduzeća taj posao svakako dobiti neka strana kompanija", ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.