DSS i Dveri prešle cenzus

Izvor: Danas, 04.Maj.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri prešle cenzus

Beograd - Koalicija Dveri - Demokratska stranka Srbije (DSS) je na ponovljenim parlamentarnim izborima osvojila 1.998 glasova od ukupno 8.285 izašlih glasača, ili 25 odsto, i to je pobeda nad vlasti Aleksandra Vučića, saopštili su večeras predstavnici te koalicije.

Iz izbornog štaba Dveri-DSS rečeno je da je odziv bio iznad očekivanog, više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << 40 odsto.Da bi prešli izborni cenzus, koaliciji Dveri-DSS bilo je potrebno nešto manje od 500 glasova.

Predsednik Dveri Boško Obradović je ocenio da je to početak pada vlasti lidera Srpske napredne stranke, koji je, kako je istakao, u večerašnjem obraćanju, namerno izostavio da kaže da je SNS izgubila ponovljene izbore u Užicu i Novom Beogradu.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nezvanični rezultati ponovljenih parlamentarnih izbora pokazuju da je SNS, bez dva biračka mesta, dobila 56 odsto glasova, 20 odsto više nego prošlog puta.

Neki rezultati su neverovatni, rekao je Vučić, govoreći o ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta, i naveo da je na biračkom mestu u Vranju, SNS dobila više od 70 odsto glasova.

Rezultati pokazuju da je bilo besmisleno to što su uradili, što su vodeću stranku optužili za lopovluk, jer su osvojili mizerne rezultate, rekao je Vučić i istakao da građani nisu poverovali lažima.

Do 19 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta je izašlo ukupno 38,86 odsto (7.629) građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta saopštila je CRTA posmatračka misija "Građani na straži".

Da podsetimo, 24. aprila u 19 časova je bila 53,1 odsto.Najveća izlaznost do 19 časova zabeležena je u na biračkom mestu 24 u Kladovu - 66,77 %, zatim na biračkom mestu 57 u Jagodini – 62,02% dok je najmanje birača izašlo na ponovljeno glasanje na biračkom mestu 16 u opštini Pantelej u Nišu - 25,48%.

Na osnovu informacija koje smo dobili od naših posmatrača, na biračkom mestu Pantelej 13 u Nišu jedan glasač je prijavio biračkom odboru da je bio nagovaran, neposredo pre ulaska na biračko mesto, da glasa sa jednu stranku.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Kolicija Dveri - DSS ulazi u parlament Srbije

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Maj.2016

Prema prvim rezultatima, koalicija Dveri -DSS osvojila je 1996 glasova ili 5,2 odsto na ponovljenom glasanju za izbor narodnih poslanika Srbije...Ako ne bude žalbi, RIK će u roku od 24 sata proglasiti konačne rezultate i staviti tačku na republičke izbore...Inače, konferenciji za štampu u prostorijama...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.