Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i Dveri osudili odlazak Vučića u Potočare

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret Dveri osudili su danas odluku da srpski premijer Vlade Aleksandar Vučić ide u Potočare na obeležavanje 20 godina od zločina u Srebrenici.

"Apsolutno osuđujemo jednoglasnu odluku Vlade Srbije da predsednik Vlade Aleksandar Vučić ide u Potočare, jer time ponižava sve srpske žrtve i svesno učestvuje u montiranom medijsko-političkom obračunu sa sopstvenim narodom kome >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se želi pripisati etiketa genocidnog naroda na osnovu lažnog srebreničkog mita", rečeno je na zajednoičkoj konferenciji za novinare, a prenosi se u saopštenju DSS-a.

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić ocenila je da je odlazak Vučića u Srebrenicu ponižavanje Srbije i srpskog naroda.

"Odlazak u Srebrenicu bez prethodnog čvrstog dogovora o poklonjenju predstavnika Bosne i Hercegovine srpskom žrtvama jeste ponižavanje Srbije i srpskog naroda. Sve ovo je dogovoreno sinoć, na potpuno bezrazložno hitno zakazanoj sednici Vlade, a razlog je potpuno jasan: Vučić ne može da izađe pred (nemačku kancelarku Angelu) Merkelovu bez čvrstog dokaza da je prihvatio još jedan od njenih zahteva", navela je Rašković Ivić.

Ona je ocenila da je "zahvaljujući Rusiji, koja je zapretila vetom, i Kini, koja je snažno podržala srpske stavove, sprečeno usvajanje antisrpske rezolucije o Srebrenici".

"Da je ovakva rezolucija usvojena etiketa genocidnosti vodila bi ukidanju Republike Srpske, bacanju Srbije u puzajući stav i stigmatizaciji naše dece i unuka", navela je Rašković Ivić.

Kako se dodaje u saopštenju, predsednik Pokreta Dveri Boško Obradovć naveo je da srpski narod "nikada nije bio osvajački i zločinački narod" i pozvao građane Srbije da u subotu, 11. jula, u 11 sati dođu ispred Skupštine Srbije kako bi "zajedno, dostojanstveno obeležili stradanje srpskog naroda, uspravno stojeći pred svojim precima i potomcima".

On je najavio i niz aktivnosti sa DSS-om, među kojima je i zajednička poseta Srebrenici, sa predsednicom DSS-a, 12. jula i odavanje počasti srpskim žrtvama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS i Dveri: Premijer ne treba da ide u Potočare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2015

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret Dveri kritikovali su danas odluku Vlade Srbije da premijer Aleksandar Vučić ide u Potočare..."Odlazak u Srebrenicu bez prethodnog čvrstog dogovora o poklonjenju predstavnika BiH srpskim žrtvama jeste ponižavanje Srbije i srpskog naroda", rekla je predsednica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.