08. jul  2015. 16.15  | Izvor: Tanjug

DSS i Dveri: Premijer ne treba da ide u Potočare

BEOGRAD -

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret Dveri kritikovali su danas odluku Vlade Srbije da premijer Aleksandar Vučić ide u Potočare.

"Odlazak u Srebrenicu bez prethodnog čvrstog dogovora o poklonjenju predstavnika BiH srpskim žrtvama jeste ponižavanje Srbije i srpskog naroda", rekla je predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić na zajedničkoj konferenciji za novinare.



Ona je navela da bi usvajanjem rezolucije "etiketa genocidnosti vodila ukidanju Republike Srpske, bacanju Srbije u puzajući stav i stigmatizaciji naše dece i unuka".

"Rusi nisu i ne mogu da budu veći Srbi od Srba, ali sprečavanjem donošenja za Srbiju nepovoljne rezolucije o Srebrenici, u SB UN pokazuju da mogu da budu veći Srbi od onih koji čine Vladu", rekla je Rašković Ivić.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da srpski narod nikada nije bio osvajački i zločinački narod, već stradalnik i žrtva imperijalnih pohoda.

"Odnos prema srpskim stradanjima i srpskim žrtvama mora da se promeni" rekao je Obradović.

On je pozvao građane da u subotu, 11. jula u 11 sati dođu ispred Skupštine Srbije kako bi dostojanstveno obeležili stradanje srpskog naroda, uspravno stojeći pred svojim precima i potomcima.

Obradović je najavio i niz zajedničkih aktivnosti Patriotskog bloka, među kojima je i zajednička poseta Srebrenici 12. jula sa Sandom Rašković Ivić i odavanje počasti srpskim žrtvama koje počivaju na srpskim vojničkim grobljima srebreničkog kraja.

Srodne vesti