Vučić: Svet mora biti jedinstven

Izvor: Akter, 04.Feb.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Svet mora biti jedinstven

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas učesnicima donatorske konferencije u Londonu da svet mora jedinstveno delovati u Siriji, a Srbija će prihvatiti svako evropsko rešenje za izbeglice

„Očekujemo od Brisela i evropskih zemalja da se jasnije opredele prema izbeglicama, a Srbija će sve sprovesti. Mi nismo bogata zemlja, a ni članica EU, ali smo odlučili da ove godine dodelimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << preko UNICEF-a za Siriju 500.000 evra“, rekao je Vučić.

On je kazao da Srbija preduzima sve aktivnosti, da je doprinela rešavanju krize i sarađuje sa svim akterima na Bliskom istoku.

Vučić je, konstatujući da nam nisu potrebne krize u drugim delovima sveta, a posebno ne na Zapadnom Balkanu, ukazao da će Srbija učiniti sve da podrži stabilnost regiona i da uvek bude deo rešenja, a nikada više deo problema.

Prema njegovim rečima, za rešenje problema u Siriji neophodno je obezbediti više radnih mesta, više posla, viši životni standard, ali to važi i za Srbiju i druge balkanske zemlje.

„Ozbiljan rad i odgovoran pristup će omogućiti da probleme rešimo i još važnije je da svet bude još bolje i uspešnije mesto“, zaključio je Vučić.

Premijer Vučić učestvuje na konferenciji posvećenoj Siriji i migrantskoj krizi, čiji su domaćini britanski premijer Dejvid Kameron, nemačka kancelarka Angela Merkel, norveška premijerka Erna Sulberg, kuvajtski emir šeik Sabah Al Ahmed Al Sabah i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

Donatorska konferencija ima za cilj prikupljanje finansijskih sredstava za dugoročnu ekonomsku pomoć onima koji su raseljeni zbog sukoba u Siriji i podršku zemljama koje su primile migrante.
Pogledaj vesti o: London,   Sirija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Kroz Srbiju za godinu dana prošlo 600.000 izbeglica

Izvor: Beta, 04.Feb.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Londonu da je 600.000 izbeglica prošlo kroz Srbiju na putu ka zemljama Evropske unije u poslednjih godinu dana.On je, obraćajući se na Medjunarodnoj donatorskoj konferenciji za prikupljanje pomoći za Siriju i rešavanje migrantske krize,...

Nastavak na Beta...

Vučić: Srbija će prihvatiti svako evropsko rešenje za izbeglice

Izvor: RTS, 04.Feb.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je učesnicima donatorske konferencije u Londonu da svet mora jedinstveno delovati u Siriji, a da će Srbija prihvatiti svako evropsko rešenje za izbeglice. . Aleksandar Vučić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.