Uhapšen tvorac Čigote zbog mućki sa prodajom stanova

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen tvorac Čigote zbog mućki sa prodajom stanova

Ne znamo da li će biti bolje nesrećnicima koji su kupili stanove u izgradnji, ali policija je uhapsila Milisava Čutovića, vlasnika firme "MB Konsalting" i tvorca specijalne bolnice "Čigota" na Zlatiboru, saopštava MUP.

Pored njega uhapšen je i direktor "MB Konsaltinga" Uroš N, zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje i prodaje stanova u Beogradu.Kako sapoštava MUP oni su lišeni slobode u akciji, koja je sprovedena u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << javlja Tanjug.Nakon saslušanja osumnjičenih, dežurni istražni sudija Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana.Osumnjičeni su kao odgovorna lica prodavali stanove u izgradnji u Beogradu u ulici Vojvode Stepe 331 tako što su od 2004. do 2012. godine sa 15 fizičkih lica - kupaca stanova zaključili predugovore o kupoprodaji stanova u izgradnji, od kojih su zahtevali i primili avans u iznosu od 567.622 evra.Privredno društvo "MB Konsalting" se nalazi u stečaju, navedene stanove do danas nije izgradilo, a novac koji su osumnjičeni primili kao avans nisu evidentirali u poslovnoj dokumentaciji.Taj novac nisu vratili oštećenim kupcima već su protivpravno prisvojili za sebe i time oštetili kupce navedenih stanova za 567.622 evra.Policijski službenici za Grad Beograd, kako je saopšteno, nastavljaju dalje provere poslovanja privrednog društva "MB Konsalting" Beograd.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.