Srednjoškolci nezainteresovani za kulturu

Izvor: NaDlanu.com, 22.Feb.2012, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci nezainteresovani za kulturu

BEOGRAD, 20. februara 2012. (Beta) - Srednjoškolci u Srbiji imaju dnevno oko pet sati slobodnog vremena koje najčešće provode gledajući televiziju, slušajući muziku ili ispred računara, dok većina njih skoro da ne učestvuje u kulturnom životu, saopštio je u ponedeljak Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

BEOGRAD, 20. februara 2012. (Beta) - Srednjoškolci u Srbiji imaju dnevno oko pet sati slobodnog vremena koje najčešće provode gledajući televiziju, slušajući >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << muziku ili ispred računara, dok većina njih skoro da ne učestvuje u kulturnom životu, saopštio je u ponedeljak Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.Rezultati istraživanja Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u kojem je anketirano 2.439 srednjoškolaca u 33 grada u Srbiji pokazuju da više od trećine mladih retko posećuje ustanove kulture.Kako je saopšteno, 85 odsto ispitanih srednjoškolaca retko ili nikada ne posećuje muzeje, više od 77 odsto ne gleda pozorišne predstave, a dve trećine gotovo nikada ne odlazi u bioskop.Prema rezultatima, trećina srednjoškolaca čita knjige samo kad mora - za lektiru, i nemaju interesovanja da pročitaju nešto drugo.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.