Izvor: Blic, 15.Avg.2023, 08:41

SVAKI PUTNIK U JAVNOM PREVOZU JE OSIGURAN! Građani imaju pravo na naknadu štete i kad vozač naglo zakoči

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je svaki putnik javnog prevoza osiguran, te da usled nezgoda ima prava na naknadu štete za lakše i teže povrede, oštećene stvari, kao i za pretrpljeni strah. Ističe i da građani imaju pravo na naknadu štete ukoliko im se nezgoda desi i kada prilaze, odnosno napuštaju javni prevoz.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako vozač naglo zakoči... Imate pravo na odštetu

Izvor: B92, 15.Avg.2023

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je da, prema Zakonu o obaveznom osiguranju i saobraćaju, svaki putnik u javnom prevozu mora da bude osiguran – u autobusima, vozovima, avionima, putničkim brodovima..."Putnik ima prava da potražuje naknadu u slučaju nastanka invaliditeta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.