Predstavljanje srpskih star-apova u SAD

Izvor: RTS, 07.Dec.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje srpskih star-apova u SAD

Privredna komora Srbije i kompanija "Isthab elelsi" pokrenuli su projekat sa ciljem da srpske IT start-apove predstave u pet gradova Sjedinjenih Američkih Država.
Srpskim kompanijama biće plaćene avionske karte, kancelarije, monitoring i dvonedeljni stručni program u Američkim gradovima: Majamiju, Njujorku, Detroitu, Feniksu i Raliju. Za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi izbor prijavilo se više od stotinu njih, a dobili su po tri minuta za predstavljanje svojih proizvoda.

"Ovo je stvarno fenomenalna stvar da se uspostavi konekcija ka potencijalnim klijentima i investitorima u Americi, jer između ostalog i nama je jedno od ključnih tržišta na kojem želimo da nastupamo, Američko tržište", kaže Petar Pejić, iz "Fjučer" IT start-apa.
"Ono što mi radimo kao firma, jeste onlajn platforma koja omogućava ljudima da delegiraju neke jednokratne kućne poslove od čišćenja, peglanja... Znači vi dođete na platformu, izaberete paket koji vam odgovara i tu se prijave ljudi koji to mogu da urade za vaš novac", navodi Dragana Jovčić iz "Uradi zaradi" start-apa.
Do 10. januara sledeće godine, organizovaće tri izbora domaćih kompanija.
"Kratak kurs kako poslovati, šta znači proširiti svoju firmu, šta znači raditi sa investitorima, sa kojom vrstom investitora, na koji način predstaviti svoj proizvod globalno", kaže Jelena Jovanović, direktorka Sektora za međunarodne ekonomske odnose PKS.
"Dva venčr kepital fonda stoje iza nas, finansiramo sve iz sopstvenih sredstava, akcelerator će dakle biti finansiran privatno", ističe Vuk Živković, direktor komapnije "Isthab elelsi"
Konkurse za nove ideje za Američko tržište organizovaće tromesečno u Srbiji, a za prijavljivanje je obavezno da je prototip tehnološki razrađen i primenjen u praksi i da već ima neke rezultate i klijente.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.