Izvor: Glas javnosti, Beta, 02.Avg.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac za fabriku hrane za kuće ljubimce

HRTKOVCI  - U selu Hrtkovci nedaleko od Rume postavljen je kamen temeljac za novu fabriku hrane za kućne ljubimce, čija je vrednost 10 miliona evra.

Fabrika, koju grade francuska firma ATM PET FOOD, partneri iz Srbije i slovenački partner, prva je grinfild investicija u Sremu.

Polaganju kamena temeljca prisutvovao je član Vlade Vojvodine Miroslav Vasin koji je izrazio značaj ove investicije u Hrtkovcima.

"Velika je stvar što smo počeli svečanost intoniranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sve tri himne, jer za nas ova svečanost znači život. Ova investicija je više od novčanog ulaganja i predstavlja korak ka Evropskoj uniji. Posebno je značajno što je ona u Hrtkovcima, jer je svaka pozitivna poruka iz Hrtkovaca danas veoma značajna", rekao je Vasin.

U ime francuskog investitora, direktor izvoza fabrike ATM PET FOOD Frank Dubrul rekao je da će fabrika biti "gotovo identitična fabrici u Fancuskoj", kao i da će "jedan deo proizvođe ostati na srpskom trzištu, a veći deo ići u Sloveniju, Grčku, Rusiju i Tursku".

Planirano je da fabrika bude završena za godinu i po dana i da u prvoj fazi godišnje proizvede 36.000 tona hrane za pse i mačke, dok će posle završetka projekta imati kapacitet od 100.000 tona godišnje. U fabrici će sledeće godine posao dobiti 30 radnika, a završetkom projekta između 140 i 150. Prvobitno je fabrika trebalo da se gradi u Poljskoj, ali je slovenački partner odlučio da to bude Srbija, kako bi iskoristio blizinu, ali i ugovore sa Ceftom i Rusijom.

Francuska je jedan od najvećih proizvđača suve hrane za pse i mačke i godišnje proizvede 135.000 tona hrane.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.