IZNAD ZAKONA Direktorka bolnice ne raspisuje konkurs iako joj je mandat istekao

Izvor: Blic, 12.Feb.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZNAD ZAKONA Direktorka bolnice ne raspisuje konkurs iako joj je mandat istekao

Direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti “Sokobanja” dr Ljiljana Isaković nije raspisala konkurs za čelnika ove zdravstvene ustanove, iako joj je mandat istekao pre više od dva meseca.

Upravni odbor bolnice odlučio je da se raspiše konkurs, ali to direktorka još nije uradila.

Predsednik UO, dr Saša Živić, kaže da je više puta pokušao da obavesti ministra zdravlja da direktorka grubo krši zakon.

Ministarstvo smenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Živića?

Nezvanično saznajemo da će umesto popune upražnjenih mesta u Upravnom odboru bolnice, Ministarstvo zdravlja, preciznije Nadzorni odbor ove ustanove, bez obrazloženja smeniti prof. dr Sašu Živića sa mesta predsednika Upravnog odbora.

- Na sve moguće načine, odnosno svim mogućim vidovima komunikacije, pokušao da obavestim ministra zdravlja Zlatibora Lončara i nadležne u

Ministarstvu o skandaloznom i grubom kršenju zakona, ali nisam u tome uspeo već nekoliko sedmica - kaže dr Živić.

Početkom decembra slučajno je procurela informacija da direktorki početkom ove godine ističe mandat, pa je Upravni odbor doneo odluku da raspiše konkurs.

- Direktorka već dva meseca ne raspisuje konkurs fer ona više zakonski ne može da bude direktorka pošto je već u trećem mandatu - kaže Živić.

On upozorava da je direktorka “svoju funkciju učinila prestolnom i da je povezana sa vrhovima vlasti”.

- G17 plus ili SNS - svejedno je. Direktorka je hronično omiljena u

Nemanjinoj. Tamo je boravila duže nego tri poslednja ministra zajedno - veli predsednik UO.

Direktorka Isaković nije odgovarala na brojne telefonske pozive, mejlove, kao ni na zahtev o pristupu informacijama od javnog značaja. Odgovor nam je stigao iz Ministarstva zdravlja.

- Ministarstvu zdravlja prosleđen je navedeni zahtev za dostavu mišljenja. Nadzorni odbor Specijalne bolnice razmatrao je odluku UO o raspisivanju konkursa za izbor direktora. Smatrajući da je pribavljanje mišljenja Ministarstva zdravlja prethodno pitanje, Nadzorno odbor je doneo odluku da će potvrditi odluku UO posle dobijanja mišljenja Ministarstva zdravlja. Navedeno mišljenje Ministarstva Bolnica još nije dobila i zbog toga konkurs za izbor direktora nije raspisan - stoji u odgovoru Ministarstva zdravlja.

Iako je mišljenje Ministarstva zatraženo još 10. decembra prošle godine, odgovor u Sokobanju još nije stigao.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.