AUSTRIJSKE PENZIJE: Srbima godišnje isplatimo više od 100 miliona evra!

Izvor: Kurir, 20.Maj.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJSKE PENZIJE: Srbima godišnje isplatimo više od 100 miliona evra!

Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandra Vulina razgovarao je sa predstavnicima PIO Fonda Srbije i Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije o potpisivanju sporazuma o međusobnoj elektronskoj razmeni podataka

BEOGRAD - Austrijski Zavod za penzijsko osiguranje (PVA) godišnje isplati nešto više od 100 miliona evra za 26.483 korisnika prava iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Srbiji, rečeno je danas na sastanku ministra za rad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandra Vulina sa predstavnicima socijalnog i penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije i Austrije.

Kako se precizira u saopštenju Ministarstva za rad, austrijski Zavod godišnje isplati 101.728.801 evro korisnicima u našoj žemlji. Vulin je, sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom, generalnim direktorom Zavoda za penzijsko osiguranje Vinfridom Pingerom i atašeom za rad i socijalna pitanja u ambasadi u Beogradu Oliverom Hilerom, razgovarao i o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti socijalnog osiguranja i primene Sporazuma o socijalnoj sigurnosti.

Takođe, bilo je reči o skorom potpisivanju sporazuma o međusobnoj elektronskoj razmeni podataka između PIO Fonda Srbije i PVA, kako bi se ubrzala komunikacija i olakšalo ostvarivanje prava budućim korisnicima iz obe zemlje. Sastanku su, kako se dodaje, prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević, direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović, predsednik Upravnog odbora RF PIO Branislav Mitrović i direktor Zavoda za socijalno osiguranje Zoran Panović.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.