Vulin sa predstavnicima Austrije o penzijama

Izvor: Akter, 20.Maj.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin sa predstavnicima Austrije o penzijama

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa predstavnicima Austrije o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti socijalnog osiguranja i primene Sporazuma o socijalnoj sigurnosti

Vulin je o tome razgovarao sa ambasadorom Austrije u Beogradu Johanesom Ajgnerom, generalnim direktorom Zavoda za penzijsko osiguranje (PVA) Vinfridom Pingerom i atašeom za rad i socijalna pitanja u ambasadi u Beogradu Oliverom Hilerom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Kako je saopšteno, razgovarano je o skorom potpisivanju sporazuma o međusobnoj elektronskoj razmeni podataka između Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije i Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije kako bi se ubrzala komunikacija i olakšalo ostvarivanje prava budućim korisnicima iz obe zemlje.

Austrijski Zavod godišnje isplati 101.728.801 evra za 26.483 korisnika prva iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević, direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Dragana Kalinović, predsednik Upravnog odbora RF PIO, Branislav Mitrović i direktor Zavoda za socijalno osiguranje Zoran Panović.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

AUSTRIJSKE PENZIJE: Srbima godišnje isplatimo više od 100 miliona evra!

Izvor: Kurir, 20.Maj.2015

Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandra Vulina razgovarao je sa predstavnicima PIO Fonda Srbije i Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije o potpisivanju sporazuma o međusobnoj elektronskoj razmeni podataka..BEOGRAD - Austrijski Zavod za penzijsko osiguranje (PVA) godišnje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.