Vulin: Srpska Žandarmerija potpuno spremna

Izvor: Mondo, 20.Maj.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srpska Žandarmerija potpuno spremna

Ministar Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Žandarmerije u Kopnenoj zoni bezbednosti i poručio da se uverio u najviši stepen gotovosti i spremnosti pripadnika MUP-a i Vojske Srbije da odgovore na svaki izazov.

Foto: MUP Srbije

"Koliko god smo svi bili zabrinuti zasto što je opasnost od terorizma svakako pretila sa naših južnih granica, toliko smo svi mirni kada vidimo kako muškarci i žene iz Žandarmerije, MUP-a i Vojske Srbije uspešno brinu o našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bezbednosti", rekao je Vulin Tanjugu posle obilaska pripadnika Žandarmerije u Bujanovcu.

Ministar je naveo da je politička stabilnost, koja je karakteristika Vlade Srbije koju vodi Aleksandar Vučić i nešto po čemu se Srbija sada i te kako razlikuje od skoro svih zemalja u regionu, i omogućila da država dobro funkcioniše i da je pred ovakvim izazovima, čak i kad je terorizam u pitanju, ponaša kao dobro organizovana i dobro urađena država.

"Sa zadovpljstvom mogu da kažem da sam se uverio u najviši stepen gotovosti i organizacije, izuzetnu koordinaciju svih službi, potpunu spremnost naših pripadnika da odgovore na svaki izazov", rekao je Vulin.

Kako je naveo, pripadnici službe bezbednosti, od Žandarmerije, preko pripadnika MUP-a, do pripadnika Vojske Srbije pokazali su koliko znače za ovaj deo Srbije i svakom građaninu Srbije, bez obzira na njegovu veru i naciju.

"Poštovanje Ustava, poštovanje reda i zakona, imovinska i lična bezbednost je nešto što su ovi ljudi ovde obezbedili", kaže Vulin i navodi da je u dogovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem danas obišao Žandrameriju, štab združenih snaga i pojedine baze u Bujanovcu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.