Stanković i Vulin u Bujanovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković i Vulin u Bujanovcu

Crveni krst u Bujanovcu i Narodnu kuhinju u toj opštini danas će posetiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković.

Kako je navedeno u saopštenju, Ministarstvo rada je u 2015. godini za kupovinu namirnica za Narodnu kuhinju u Bujanovcu dalo 9.060.700 dinara, a pored toga, za njeno funkcionisanje je obezbedilo dva miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara, što je, inače, obaveza lokalne samouprave.

Time je Ministarstvo omogućilo kontinuitet u snabdevanju 1.200 redovnih korisnika, socijalno najugroženijih građana Bujanovca, kaže se u saopštenju.

U okviru posete Bujanovcu Vulin će obići pripadnike Žandarmerije angažovane u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Kako je najavilo vladino Koordinaciono telo za Preševo, Medveđu i Bujanovac, Stanković će potom, u četvrtak i petak razgovarati sa političkim predstavnicima Albanaca, kako se očekuje i o infrastrukturnim projektima i popravljanju loše ekonomske situacije.

Funkcioner Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi očekuje da će se na sastanku razgovarati o svemu što su ministri najavljivali tokom prethodnih poseta Bujanovcu i Preševu.

Kamberi, koji je poslanik u Skupštini Srbije, napomenuo je da još uvek nije dobio zvaničnu agendu za sastanak koji bi trebalo da bude održan u petak.

"Dobili smo poziv Koordinacionog tela za sastanak u petak...i očekujemo da će se razgovarati o svemu što su ministri najavljivali tokom prethodnih poseta, kao i o drugim stvarima", rekao je Kamberi Tanjugu.

U saopštenju Koorodinaciong tela je navedeno da će Stanković sa Kamberijem i poslanikom u Skupštini Srbije Rizom Haljimijem razgovarati u petak, 22. maja.

Dodaje se i da će Stanković prethodno, u četvrtak 21. maja razgovarati sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo Nagibom Arifijem i Ragmi Mustafom, kao i predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Muslijuom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin u Bujanovcu

Izvor: OkRadio.rs, 20.Maj.2015

Vranje - Ministar Aleksandar Vulin u sredu boravi u Bujanovcu, gde će posetiti Crveni krst i narodnu kuhinju, najavljeno iz ministarstva. Ministarstvo za rad je u 2015. godini za kupovinu namirnica za narodnu kuhinju u Bujanovcu  dalo je oko devet miliona dinara, čime je omogućen  kontinuitet...

Nastavak na OkRadio.rs...

Vulin: Vlada će obezbediti rad Narodnih kuhinja

Izvor: Studio B, 20.Maj.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je tokom posete Narodnoj kuhinji u Bujanovcu da Vlada Srbije ravnopravno tretira sve opštine i da neće dozvoliti da bilo gde korisnici ostanu bez Narodne kuhinje...Narodna kuhinja u Bujanovcu jedina je koju ne finansira...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.