Tramp žestoko izvređao crnogorskog premijera: On je samo cmizdrava propala...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp žestoko izvređao crnogorskog premijera: "On je samo cmizdrava propala..."

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je crnogorskog premijera Duška Markovića "cmizdravom propalom kučk*m", nakon objave videa posle prošlogodišnjeg NATO samita, navodi u svojoj knjizi bivša asistentkinja u Beloj kući Omarosa Menigolt Njumen.

Ona u svojoj knjizi "Unhinged: An Insider's Achount of the Trump White House" navodi da je svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bivšem šefu postavila pitanje nakon što se pojavio video na kojem je odgurnuo Markovića.

"Pitala sam ga: 'Nastupili ste malo agresivno. Zašto ste to uradili?'", piše u knjizi Njumanove, prenosi "Hil".

"O, on je samo cmizdrava propala kuč*a", odgovorio je Tramp, navodi Njumanova.

Knjiga je objavljena juče, a posvećena je periodu koji je autorka provela u Trampovoj administraciji. Otpuštena je u decembru 2017. godine.

Video incidenta na kome se vidi kako Tramp gura Markovića odmah je postao viralan, a korisnici društvenih mreža osuđivali su potez Trampa.

Podgoričke Vijesti podsećaju da se američki predsednik suočio sa kritikama i ove godine kada je Crnu Goru okarakterisao kao "malenu zemlju sa veoma snažnim ljudima koji bi mogli započeti treći svetski rat".

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO.

Na pitanje novinara, zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je kazao da je pitao istu stvar.

"Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Oni su veoma snažni ljudi. Oni su veoma agresivni ljudi, možda će postati agresivni i čestitam - u Trećem svetskom ratu smo!", kazao je Tramp.

Tramp: "Pas" koji je zaslužio da bude otpušten

Tramp je nastavio je da napada Njuman nazvavši je "psom" koji je zaslužio da bude otpušten.

Ona je jedna od Trampovih saradnika koji su počeli da rade za njega i u Beloj kući kada je došao na položaj, a koja je u nedelju objavila snimak razgovora kada ju je otpustio šef osoblja Džon Keli u specijalnoj sobi za planiranje operacija u Beloj kući, prenosi Glas Amerike.

Dan kasnije objavila je još jedan snimak koji, kako tvrdi, dokazuje da Tramp nije znao da je ona otpuštena.

Soba za planiranje u Beloj kući ("situation room") je rezervisana za najosetljivije i najkritičnije razgovore o bezbednosnim pitanjima. Oni koji prisustvuju sastancima u toj prostoriji obično ne mogu da unesu svoje elektronske uređaje.

"Nisam to znao. Dođavola. Ne dopada mi se uopšte što odlaziš", rekao je Tramp u telefonskom razgovoru.

Kako se navodi, Omarosa Trampa poznaje više od 10 godina, jer se pojavila u njegovom rijalitiju "Šegrt".

Ona je u intervjuu za mrežu NBC istakla da želi da govori bez zadrške o otpuštanju i vremenu koje je provela u Beloj kući.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je da su ti snimci otvoreno kršenje nacionalne bezbednosti, rekavši da je Omarosa besna bivša službenica koja nema "karakter niti integritet".

Omarosa Njuman promoviše svoju novu knjigu "Unhinged" ("Van kontrole") u kojoj kritikuje Trampa i Belu kuću.

U svojoj knjizi, ona tvrdi da joj je ponuđeno 15.000 dolara mesečno da ne kritikuje Trampa.

U ponedeljak, Tramp je napao Omarosu nazvavši je "Ćaknutom i zlobnom".
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp o premijeru CG: "On je cmizdrava, propala..."

Izvor: B92, 15.Avg.2018

Vašintgon -- Američki predsednik Donald Tramp nazvao je crnogorskog premijera Duška Markovića “cmizdravom, propalom k****m” nakon prošlogodišnjeg samita NATO...To navodi u svojoj knjizi bivša asistenktinja u Beloj kući Omarosa Njumen...Ona u svojoj knjizi “Unhinged: An Insider's Account...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.