Tramp ubedljivo vodi!

Izvor: Mondo, 09.Nov.2016, 06:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp ubedljivo vodi!

Republikanski kandidat trenutno u vođstvu, dolar već pada zbog njegove eventualne pobede!

Republikanski kandidat na predsedničkim izborima Donald Tramp ubedljivo vodi na predsedničkim izborima, jer je na osnovu rezultata iz 29 saveznih država osvojio 167 elektorskih glasova, a negova protivkandidatkinja Hilari Klinton >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 109.

INCIDENTI: Ovako je izgledalo glasaje

Kako prenosi AP, Tramp je bio uspešniji od Hilari Klinton u Teksasu, Oklahomi, Indijani, Kentakiju, Zapadnoj Virdžiniji, Južnoj Karolini, Tenesiju, Alabami, Misipiju, Vajomingu, Severnoj i Južnoj Dakoti, Nebraski, Kanzasu, Montani, Mizuriju, Ohaju, Luizijani i Arkanzasu.

Znate li kako Amerikanci biraju predsednika?

Kandidatkinja Demokratske partije pobedila je u Masačusetsu, Merilendu, Nju Džersiju, Delaveru, Vermontu, Distriktu Kolumbija, Ilinoisu, Rod Ajlendu, Konektikatu, Nju Meksiku i Njujorku.

Tramp je osvojio 167, a Klnton 109 elektorskh gasova, a za pobedu je ih neophodno osigurati 270.

Tamp je do sada osvojio 34,6, a Klinton 33,1 milion glasova.

Dolar je već oslabio u odnosu na evro i jen zbog dobrih rezultata Trampa kandidata na osnovu do sada prebrojanih glasova, prenosi AFP. Dolar je pao gotovo dva odsto u odnosu na evro.

Vol strit gleda na kandidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton kao na kandidata koji bi uneo stabilnost na tržišta dok Trampovi stavovi o spoljnoj politici, trgovini i pitanju migracija, više pogoduju potencijalnim potresima, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Hilari Klinton

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp je novi predsednik SAD

Izvor: Mondo, 09.Nov.2016

Republikanski kandidat Donald Tramo pobedio je na predsedničkim izborima u SAD. Obama čestitao novom predsedniku Amerike...Nakon što je u Viskonsinu dobio 10 elektorskih glasova, on je prešao prag od neophodnih 270 glasova za pobedu...Obama čestitao Trampu..Predsednik SAD Barak Obama čestitao je...

Nastavak na Mondo...

Džordžija glasala za Trampa! 238:215 za milijardera

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2016

Da bi kandidat pobijedio na izborima u SAD, potrebno je 270 elektorskih glasova...Trenutno je Donald Trump osvojio 238, a Hilari Klinton 215 elektorskih glasova...Tramp je pobijedio na Floridi, u Ajovi, Teksasu, Džordžiji, Sjevernoj Karolini, Ajdahu, Ohaju, Misuriju, Luizijani, Arkansasu, Indijani,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.