Tramp nagovestio da nije veliki optimista

Izvor: B92, 05.Nov.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tramp nagovestio da nije veliki optimista"

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je njegov fokus pre svega na izborima za Senat.

On je, ocenjuje agencija AP, time nagovestio da nije veliki optimista povodom mogućnosti da njegovi republikanci zadrže kontrolu nad Predstavničkim domom Kongresa SAD.

Amerikanci će u utorak birati svih 435 kongresmena i trećinu članova Senata, a deluje da Tramp dva dana pred izbore pokušava da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se distancira od sudbine republikanskih kandidata za Predstavnički dom, navodi Asošiejted pres.

"Mislim da ćemo dobro proći na izborima za Predstavnički dom. Ali, kao što znate, moj primarni fokus je na Senatu i ja mislim da zaista dobro stojimo na izborima za Senat", rekao je Tramp novinarima.

On je dodao da je entuzijazam republikanaca veći nego ikad pre, ali njegova izjava ipak, navodi AP, ukazuje da nije veliki optimista povodom izgleda svoje stranke da zadrži većinu u Predstavničkom domu.

Tramp učestvuje na predizbornim skupovima u tradicionalno republikanskim saveznim državama Džordžija i Tenesi, gde će podržati kandidate na izborima koji bi mogli znatno da preoblikuju njegov mandat.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.