Tramp istakao zašto SAD moraju da poboljšaju odnose sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2023, 17:03

Tramp istakao zašto SAD moraju da poboljšaju odnose sa Rusijom

Slagati se sa nacijom koja ima najveće zalihe nuklearnog oružja na svetu je dobra stvar, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp, ponavljajući svoje tvrdnje da bi mogao da smiri sukob u Ukrajini za nekoliko sati.
„Lažne vesti mrze kada kažem da dobro poznajem (ruskog predsednika Vladimira Putina). Mrze kad kažem da sam se slagao s njim. Znate, dobro je slagati se“, izjavio je pristalicama na predizbornom skupu u Eriju u Pensilvaniji u subotu. „Oni imaju više nuklearnog oružja od nas, ili otprilike isto, ali malo više od nas“, izjavio je on, dodajući da „niko nikada ne govori o tome“ kada se govori o sukobu u Ukrajini. SAD su trenutno u „veoma glupoj, opasnoj poziciji“, izjavio je Tramp. Bivši američki lider vodi kampanju za nominaciju republikanaca za predsedničke izbore 2024. godine, iako se njegovi pravni problemi gomilaju. Prošle nedelje, specijalni advokat Džek Smit najavio je nove optužbe protiv njega, koje se odnose na navodno pogrešno rukovanje poverljivim materijalima nakon odlaska sa funkcije. Tramp tvrdi da je žrtva „lova na veštice“ od strane Demokratske stranke i „duboke države“. Voditelj televizijske emisije, koji je postao političar, ponovio je svoje tvrdnje da, da je služio drugi mandat, sukoba u Ukrajini ne bi bilo, jer, kako je izjavio, „Rusija je poštovala nas, Putin je poštovao mene“. On je takođe tvrdio da bi, ako bude ponovo izabran, mogao da prekine neprijateljstva za 24 sata. On je pristalicama izjavio da je u jednom trenutku zastrašio ruskog lidera „stvarima koje ne želite da znate“. „Rekao sam mu: ’Biće zaista loše‘… On je rekao: ’Ne biste to uradili‘, a ja sam rekao: ‘Da, hoću‘“, izjavio je Tramp. „I nije mi verovao, ali znaš, verovao mi je 10%. Ali to je sve što mu je trebalo." Tramp je tvrdio da je istu takvu taktiku koristio i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.