Tramp hvali Pjongjang: “Sjeverna Koreja ima ogroman ekonomski potencijal”

Izvor: Capital.ba, 16.Feb.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp hvali Pjongjang: “Sjeverna Koreja ima ogroman ekonomski potencijal”

VAŠINGTON, Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je hvalio “ogroman ekonomski potencijal” Sjeverne Koreje. Riječi hvale upućene su manje od dvije nedjelje od drugog samita sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vijetnamu. “Vjerujemo da Sjeverna Koreja i predsjednik Kim imaju ogroman potencijal kao ekonomska sila”, rekao je Tramp novinarima u Bijeloj kući i dodao da “jedva čeka” sastanak predviđen u Hanoju 27. i 28. februara. Američki predsjednik je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dodao da ima “veoma dobre odnose” s liderom Sjeverne Koreje. Poslije nekoliko mjeseci verbalnih provokacija, Kim i Tramp su održali prvi sastanak, ocjenjen kao “istorijski samit”, 12. juna 2018. godine u Singapuru. Kim i Tramp su na prvom samitu potpisali deklaraciju o denuklearizaciji korejskog poluostrva ali bez određivanja datuma. Od tada nije ostvaren napredak, a obje strane drugačije tumače obaveze u potpisanom tekstu za koji mnogi smatraju da je suviše neodređen. Analitičari se nadaju da će na drugom samitu biti donijete konkretne odluke. Beta The post Tramp hvali Pjongjang: “Sjeverna Koreja ima ogroman ekonomski potencijal” appeared first on INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Tramp: Rusija i Kina daju doprinos u rešavanju problema denuklearizacije Korejskog poluostrva

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2019

Rusija i Kina daju doprinos u rešavanju problema denuklearizacije Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.. „Kina nam pomaže, Rusija nam pomaže. Kao što vidite, tesno sarađujemo s Južnom Korejom i Japanom“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući. Tramp je naveo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.