Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Rusija i Kina daju doprinos u rešavanju problema denuklearizacije Korejskog poluostrva

Rusija i Kina daju doprinos u rešavanju problema denuklearizacije Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.
„Kina nam pomaže, Rusija nam pomaže. Kao što vidite, tesno sarađujemo s Južnom Korejom i Japanom“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući. Tramp je naveo da je njegova administracija uspela da uspostavi odnose s rukovodstvom Severne Koreje. „Mislimo da Severna Koreja i predsednik Kim Džong un imaju ogroman potencijal ekonomske snage, ekonomske države. Njihov položaj između Južne Koreje, Rusije i Kine, to što su u samom centru, jeste fenomenalno. I mislimo da imaju šansu za izvanredan ekonomski procvat u budućnosti“, rekao je Tramp najavljujući svoj susret sa severnokorejskim liderom u vijetnamskom Hanoju 27. i 28. februara.  Američki predsednik je dodao da ne žuri sa zaključivanjem sporazuma o denuklearizaciji sa Severnom Korejom. „Ne jurim, jednostavno ne želimo nova iskušenja. Kao što znate, sankcije ostaju na snazi. Sve ostaje na snazi“, rekao je Tramp i izrazio nadu da će predstojeći susret s Kim Džong Unom biti uspešan kao i prvi koji je održan u junu 2018. godine u Singapuru.  Američki državni sekretar Majk Pompeo ranije je saopštio da SAD očekuju realni napredak na predstojećim pregovorima lidera SAD i Severne Koreje.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.