Tramp čestitao Micotakisu izbornu pobedu u Grčkoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp čestitao Micotakisu izbornu pobedu u Grčkoj

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je grčkom premijeru Kirijakosu Micotakisu pobedu na nedavno održanim prevremenim parlamentarnim izborima, saopštila je kasno sinoć Bela kuća.

"Zvaničnici su u telefonskom razgovoru izrazili volju da zajedno rade i nastave jaku saradnju SAD i Grčke", navodi se u kratkom saopštenju Trampove administracije.

Micotakis koji je u ponedeljak položio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zakletvu, nasledio je dva problematična pitanja u zoni evra, nezaposlednost od 19,2 odsto i dug od 180 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Tramp koji je krajem 2017. godine u Beloj kući primio tadašnjeg grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, pohvalio je "fantastične" napore Grčke u cilju rešavanja ekonomskih i finansijskih teškoća.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tek što je osvojio izbore, Evropa novog grčkog premijera stavila na BRZI TEST

Izvor: Blic, 10.Jul.2019

Lider konzervativne Nove demokratije Kirijakos Micotakis položio je juče zakletvu kao novi premijer Grčke, dan nakon što je odneo izbornu pobedu nad radikalnim levičarem Aleksisom Ciprasom, koji je protekle četiri godine vodio zemlju kroz buran proces međunarodnog spasa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.