Tramp: Uvodimo carine na automobile iz EU, ako se ne dogovorimo

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Uvodimo carine na automobile iz EU, ako se ne dogovorimo

Davos -- Donald Tramp je izjavio danas da ozbiljno razmišlja da uvede carine na uvoz evropskih automobila, ukoliko SAD i EU ne postignu sporazum o trgovini.

On je nakon sastanka sa pakistanskim liderom na ekonomskom samitu u Davosu rekao da ipak očekuje da se sa Evropom postigne sporazum, prenosi AP.

Tramp se u Davosu sastao i sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, i rekao da je razgovor sa njom bio dobar, ali nije otkrio da li su razgovarali i o uvođenju poreza na automobile iz Evrope.

"Evropa zna da mora da učini nešto i ukoliko bude fer nećemo imati problema", rekao je Tramp.

Kasnije, Tramp je u intervjuu koji je dao američkom Volstrit žurnalu ponovio da je ozbiljan u vezi sa uvođenjem poreza, ukoliko se ne postigne sporazum sa EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.