Tramp: Sporazum sa Kinom posle susreta sa Sijem u Čileu

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Sporazum sa Kinom posle susreta sa Sijem u Čileu

Američki predsednik Donald Tramp kaže da će trgoviski sporazum sa Kinom neće biti potpisan pre sastanak sa kineksim predsednikom Si Đinpingom ma predstojećem forumu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Čileu.
Tramp je novinarima u Beloj kući rekao da je delimični sporazum koji je najavljen prošle nedelje u "procesu formalnog stavljanja na papir".

Američki predsednik prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << subote je saopštio da je sa Kinom potpisao "najbolji i najveći dogovor do sada u istoriji države".
"Dogovor koji sam upravo sklopio sa Kinom najbolji je i najveći dogovor napravljen za poljoprivrednike u istoriji naše zemlje. U stvari, postavlja se pitanje može li se proizvesti toliko proizvoda ili ne? Naši farmeri će već to smisliti. Hvala Kini", napisao je Tramp na Tviteru.
Kao deo sporazuma Peking bi pristao na određene povlastice u oblasti poljoprivrede, a Vašington bi zauzvrat snizio neke takse na kinesku robu, javio je ranije Bulmberg.
Trgovinskog rat Kine i SAD već mesecima ozbiljno opterećuje odnose dve zemlje, sa jednako negativnim uticajem na globalnu ekonomiju.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Čeka se susret dva lidera: Tramp ne potpisuje sporazum dok se ne vidi sa Si Đinpingom

Izvor: B92, 16.Okt.2019

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da verovatno neće potpisati nikakav trgovinski sporazum s Kinom dok se ne sastane s kineskim predsednikom Si đinpingom...Sledeći susret dva predsednika biće na predstojećem forumu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Čileu...Obraćajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.