Tramp: Sporazum sa Kinom posle susreta sa Sijem u Čileu

Američki predsednik Donald Tramp kaže da će trgoviski sporazum sa Kinom neće biti potpisan pre sastanak sa kineksim predsednikom Si Đinpingom ma predstojećem forumu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Čileu.

Tramp je novinarima u Beloj kući rekao da je delimični sporazum koji je najavljen prošle nedelje u "procesu formalnog stavljanja na papir".

Američki predsednik prošle subote je saopštio da je sa Kinom potpisao "najbolji i najveći dogovor do sada u istoriji države".

"Dogovor koji sam upravo sklopio sa Kinom najbolji je i najveći dogovor napravljen za poljoprivrednike u istoriji naše zemlje. U stvari, postavlja se pitanje može li se proizvesti toliko proizvoda ili ne? Naši farmeri će već to smisliti. Hvala Kini", napisao je Tramp na Tviteru.

Kao deo sporazuma Peking bi pristao na određene povlastice u oblasti poljoprivrede, a Vašington bi zauzvrat snizio neke takse na kinesku robu, javio je ranije Bulmberg.

Trgovinskog rat Kine i SAD već mesecima ozbiljno opterećuje odnose dve zemlje, sa jednako negativnim uticajem na globalnu ekonomiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво